Projecte Educatiu

Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’Escorial. Des d’aquest espai virtual volem donar a conèixer qui som i què fem. 

Aquesta web té una doble intenció:

1. Ser una eina útil per a tots aquells que formeu part de la Comunitat Educativa de l’Escola: pares, mares, alumnes i Mestres de totes les edats que acull l’escola: llar d’Infants i etapes d’infantil, primària, secundària i batxillerat.

2. Esdevenir un portal per poder donar a conèixer l’escola a tots aquells qui, per una raó o una altra, ens voleu conèixer, ja sigui per a l’educació dels més menuts (llar d’Infants) o per qualsevol altra etapa educativa.

 

Qui som ?

L’Escorial és una escola Vedruna. Va ser fundada l’any 1863. Fa poc, doncs, l’escola va celebrar els seus 150 d’història. Fa menys, encara, que l’Escorial acull en les seves etapes eduactives l’edat de la llar d’Infants, fundada fa uns 60 anys.

La proposta educativa que ofereix la nostra escola gira al voltat d'un eix: la valoració de les persones i les relacions interpersonals en un clima familiar, senzill i proper, com a experiència educativa fonamental. Aquesta pedagogia, amb una relació educativa que fomenta el respecte i l'afecte entre educands i educadors, constitueix el segell propi amb el qual Joaquima de Vedruna va impregnar les seves escoles i és el fonament de l'estil educatiu. Aquest eix vertebrador es tradueix en:

 

  • La creació d'un clima escolar positiu i motivador.
  • Fer a cadascú protagonista i responsable del seu creixement personal.
  • La recerca de l'equilibri entre la proposta de metes exigents i les possibilitats i ritmes de cadascú.
  • Un estil de treball actiu i participatiu, atent a promoure la implicació dels alumnes en la millora del seu procés d'aprenentatge.
  • L'estímul de la constància i la tenacitat com a actituds formadores del caràcter.
  • La invitació a sortir d'un mateix i descobrir les possibilitats i responsabilitats d'un món més just.

 

 

Què fem?

Actualment, l'escola ofereix els serveis educatius de 0 a 18 anys, cosa que inclou: Llar d’Infants, educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria i batxillerat. En totes les etapes, l’escola té un concert econòmic amb la Generalitat de Catalunya, a excepció de la Llar. Més enllà del treball curricular marcat pel Departament d'Ensenyament, l'escola ofereix classes i activitats d'oferta pròpia. Entre els fets distintius de l’escola, destaquem:

  • El treball de tutoria i d’acompanyament dels alumnes a totes les edats, fent força en l’educació en valors des de totes les àrees.
  • L’ensenyament de la matèria de cultura religiosa, adreçada a tots els alumnes. La matèria està enfocada des de la perspectiva de la importància que té, avui, entendre el fet religiós.
  • L’increment qualitatiu en el tractament de les llengües: català, castellà i angles. 
  • La presència de les tecnologies de la comunicació i la informació en totes les etapes educatives. 

 

Què us oferim?

Us oferim una proposta d’educació integral, partint del que som, des de les arrels i des de la història que han configurat la nostra identitat, I des d’una perspectiva moderna de la pedagogia. El treball educatiu de l’Escorial és compartit per la xarxa d’Escoles Vedruna de Catalunya, amb qui treballem amb xarxa. 

 


 


Arxius d'interèsTambé et pot interessar...

Projecte Educatiu

Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’Escorial. Des d’aquest espai virtual volem donar a conèixer qui som i què fem.  Aquesta web té una doble in...

llegir més »

Llar d'Infants

La proposta educativa de l’Escorial s’inicia en l’etapa de 0-3 anys a la Llar d’Infants Vedruna situada al carrer Camí de l’Escorial, 24. i segueix...

llegir més »

AMPA

Clica aquí per accedir a tota la informació de l'AMPA.

llegir més »